Thema: Prostitutie

maandag 23 mei 2011

Nieuws

Eerste Cuba Antwerpen Indoor Festival

Antwerpen – Op zaterdag 19 maart vond het eerste Cuba Antwerpen Indoor festival in de Arenberg schouwburg te Antwerpen plaats. Op dit festival waren voor de Cubaanse salsa liefhebbers vele bekende namen aanwezig, waaronder: treslegende Rey Cabrera, Contrabando en Los Mambices met hun dansbare eigenzinnige Afro-Cubaanse ritmes. Als laatste bracht ook de Cubaanse muzikant en circusartiest Juan Trukyman zijn nieuwe muzikale project mee naar het festival. Ook de salsadeejays werden vertegenwoordigd op het festival door dj Pepe, dj El Rubio en dj Ivanomix.

"Het is heerlijk je volledig te laten
gaan op de zwoele ritmes van de
salsa" zegt Sonja Fonteyn
Op zaterdag 19 maart om 19 uur opende de Arenberg schouwburg de deuren voor de vele salsaliefhebbers. De toegangsprijs van 10 euro hield de nieuwsgierigen niet tegen een bezoekje te brengen aan het festival. Dit was een initiatief van de vzw Coral Negro, dj Pepe en Arenberg zelf. “Het is eindelijk zover” zegt dj Pepe, huisdj van Axxes (een salsacafĂ© in Antwerpen, nvdr). “De vele voorbereidingen zijn afgerond nu is het hopen dat niets fout loopt en dat we de aanwezigen een spetterende avond kunnen bezorgen.” Eenmaal binnen, kreeg je in ruil voor je toegangskaart een bandje en kon het festival pas echt beginnen. De eerste ronde van het festival vond plaats in de inkomhal. Daar draaide dj El Rubio om het publiek op te warmen voor het eerste live optreden. Ook de aanwezigen staan zenuwachtig te trappelen om de artiesten te zien. “Ik kijk hier al heel lang naar uit” zegt Sonja Fonteyn, salsaliefhebster. “Het is heerlijk om je volledig te laten gaan op de zwoele ritmes van de salsa, zeker als het bekende namen zijn als Contrabando. Met zo’n groep zit je altijd goed.”

De tweede ronde begon om 20 uur met een concert van Los Mambices in de kleine zaal van de Arenbergschouwburg. Zij die niet zo van de muziek hielden konden ook terugkeren naar de inkomhal. Daar speelde dj El Rubio gedurende de hele avond salsa muziek. Om 20.45 uur was het tijd voor  het tweede live concert van de avond : Rey Cabrera kwam het publiek beroeren met zijn tres, een  Cubaanse gitaar met 3x2 snaren. Hij bespeelt dit instrument met zoveel vaardigheid dat men hem de ‘sabor-tresero’ noemt.Ondertussen had ook dj Pepe zich opgesteld in de kleine zaal waar hij de rest van de avond zich bezighield met het draaien van zijn specialiteiten: merengue, bachata en reggaeton.

Contrabando
Het derde en laatste live optreden van de bekende groep Contrabando startte om 22.30 uur in de grote zaal. Na 4 nummers was het tijd voor de verassingsact. Javier Gomez,Cubaanse salsaleerkracht uit de groep Bailando gaf een dansoptreden op de beweeglijke ritmes van Contrabando. Ook het publiek kon niet meer blijven zitten en begon tussen het podium en de eerste rij zitplaatsen spontaan te dansen. Toen ook het laatste spetterende live optreden afgelopen was om 23.30 uur zakten de aanwezigen af naar een van de drie zalen waar ze nog konden genieten van de muziek gedraaid door de deejays tot 3 uur ’s nachts. “Het was zeker en vast een geslaagd festival”, zegt een trotse dj Pepe. “Er is zelfs meer volk komen opdagen dan we aanvankelijk geschat hadden.”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten