Thema: Prostitutie

woensdag 25 mei 2011

Interview

Hoerenkoten in een woonwijk moeten kunnen
PRO

"Ik kan je verzekeren dat wij geen last hebben van onze ongewone buren."
 
Angèle Van Keer woont al 42 jaar met haar man naast "La luna". De fluorescerende neonlichten en de meisjes van plezier achter de ramen storen hen niet. Prostitutie heeft zelfs zijn voordelen voor meerdere partijen vindt Angèle.
"Ik kan je verzekeren dat wij geen last van onze "ongewone" buren hebben. Ja, ze dragen slechts een bikini die eerder op het strand hoort. Maar als zij zichzelf zo willen verkopen, dan is dat hun keuze. Ze moeten hun merchandise een beetje tonen, willen ze aan klanten komen. In Antwerpen heb je gordijnen voor de ramen, hier niet meer. Dat is een voordeel voor de prostitués want zo kunnen ze al hun troeven uitspelen. Maar de mannen komen hiernaartoe met één doel. Dat doel zal bereikt worden, eender hoe de voorgevel eruitziet.
Hoe meer de mannen beroep kunnen doen op prostitués, hoe lager de cijfers van verkrachting liggen. De mannen kunnen hun behoeften niet op de normale methodes vervullen, dus grijpen ze naar andere manieren, zelfs tegen betaling. Als er geen hoeren zouden zijn, zouden de mannen naar willekeurige meisjes grijpen en hen verkrachten.
Tegenwoordig zijn het vooral vreemden die hier zitten, de Belgische meisjes zijn aanzienlijk in de minderheid. Vroeger was er een prostitué die hiernaast werkte, die we een beetje kende. Het was een lieve en heel stipte. Ze arriveerde hier 's middags met de bus en keerde na haar shift weer naar huis. Maar ze had een vaste relatie, dus gaf ze haar werk op. De vreemde meisjes blijven regelmatig in het huis slapen, maar ik denk niet dat ze tot iets verplicht worden. Ze worden niet afgezet of opgepikt door mannen, dus ze zitten hier allemaal vrijwillig denk ik. Mensenhandel gebeurt in België niet, dat is eerder iets voor in derdewereldlanden."













CONTRA

"Mijn dochters konden niet met de hond gaan wandelen zonder lastig gevallen te worden."

Marina Geens woont samen met haar man al 24 jaar in Waarloos. Ze wonen er allebei heel graag, er is echter één probleem… Hun buren zijn de uitbaters van het huisje van plezier: "Aphrodite". Deze naam verwijst niet alleen naar de Griekse godin van de liefde, maar ook naar de hoofdactiviteit binnen het huis: het bedrijven van de liefde.
"Toen we hier kwamen wonen, had ik er geen probleem mee dat onze buren meisjes van plezier zijn, maar er zijn grenzen. Deze worden niet meer gerespecteerd. Er wordt niet gedacht aan de gevolgen, van wonen naast een hoerenkot.
Mijn dochters werden als kind gepest door hun medestudenten, gewoon omdat ze in deze buurt woonden. Alsof dat niet erg genoeg was konden mijn dochters daar bovenop 's avonds niet met de hond gaan wandelen, zonder lastig gevallen te worden. Aan de diensten van de meisjes zit een prijskaartje verbonden en dit is niet betaalbaar voor iedereen. Ze staan daar schaars gekleed in hun string. De mannen raken helemaal opgehitst. Dan blijkt dat ze niet in hun prijscategorie vallen. Dus zoeken ze naar een andere oplossing. Mijn dochters zijn regelmatig zodanig lastiggevallen geweest, dat ze bij een huis zijn gaan bellen voor hulp. De bewoners liepen met hen dan mee naar huis. Mijn jongste dochter werd zelfs al eens aangesproken overdag.
Ook brengt prostitutie nog andere illegale praktijken met zich mee, zoals mensenhandel. Een paar jaar geleden zag ik een bestelwagen in een van de zijstraten staan. Een man duwde een meisje naar buiten en sloeg haar enkele keren tot ze het hoerenkot binnen was. Dat is een beeld dat me altijd is bijgebleven.
Er zouden meer mannen moeten zijn met verstand, zodat de uitbaters wel verplicht zouden zijn om heel de boel te sluiten. Er zijn ook al vele ongevallen gebeurd door de aanwezigheid van de hoerenkotjes. Mannen vertragen om te kunnen staren en de auto's erachter zien dit niet. Vorig week was er een prostitué die zich omkleedde voor haar raam. Regelmatig staan naakte hoeren zonder schaamte te paraderen voor hun raam. Het is een regelrechte schande…"




Geen opmerkingen:

Een reactie posten